Echtscheidingen

U denkt bij echtscheiding waarschijnlijk als eerste aan een advocaat of mediator. Maar behalve het juridische en emotionele aspect, in veel gevallen de kinderen, speelt de fiscaliteit tegenwoordig ook een grote rol bij echtscheiding.


Denk hierbij aan onderwerpen als fiscaal partnerschap en de eigenwoningregeling. Maar er kan nog veel meer spelen. Heeft u in het verleden een schenking of erfenis gehad? Behoort deze tot de gezamenlijke boedel of niet? Wat voor gevolgen heeft echtscheiding voor mijn pensioen en wat gaan we doen met alimentatie?
Dit zijn allemaal zaken die wij als fiscalist met u doornemen. Door goed te plannen en u deskundig te laten voorlichten, voorkomt u later grote problemen.


Bent u ondernemer en gaat u scheiden? Denk dan ook eens aan de gevolgen die de scheiding heeft op uw onderneming. Mogelijk dient u uw partner straks uit te kopen uit uw onderneming of heeft u pensioen voor uw partner gereserveerd in uw onderneming. Ook bij deze zaken kunnen wij u helpen om zaken vooraf te regelen.


Heeft u een alimentatieberekening nodig of wenst u een second opinion voor een bestaande alimentatieberekening. Wij zijn altijd bereid om deze voor u op te stellen of te beoordelen.


Wij werken geheel onafhankelijk en kunnen naast uw eigen advocaat/mediator werken en met hen sparren om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Indien nodig hebben wij binnen ons netwerk advocaten/mediators die u graag verder helpen.


Tot slot kunnen wij u altijd begeleiden bij uw aangifte inkomstenbelasting in het jaar van echtscheiding en de volgende jaren. Zeker in het jaar van echtscheiding en het eerstvolgende jaar zullen veel regelingen op u van toepassing zijn die dat voorheen niet waren. Wij houden rekening met gemaakte keuzes voor de scheiding en vullen uw aangifte aan de hand daarvan voor u in.


Wij stellen geen echtscheidingsconvenanten op. Wij kunnen deze wel voor u beoordelen voor wat betreft de fiscale gevolgen die doorwerken vanuit het echtscheidingsconvenant.