Financiële planning

 

Bij financiële planning wordt vaak gedacht aan personen die veel vermogen bezitten en dit vermogen graag optimaal wensen te verdelen. Hierbij is belastingbesparing onder velen van u het enige dat telt. Naar ons inzicht is financiële planning voor iedereen nuttig en draait het niet alleen om de belastingbesparing. Bij financiële planning gaat het er met name om dat u inzicht krijgt in uw huidige en toekomstige financiële situatie met als doel om een en ander te optimaliseren. Een besparing kan ook behaald worden door op het juiste moment fiscaal af te rekenen. 


Door op tijd te starten met de planning kunt u het meeste rendement uit uw keuzes halen. Financiële planning is ook een hulpmiddel om voor u zelf inzichtelijk te maken wanneer u veel behoefte heeft aan geld en wanneer minder. Zijn bijvoorbeeld omstandigheden als pensioen hierbij nog van belang om mee te wegen? Dienen de kinderen bij zaken betrokken te worden? Dit zijn allemaal punten die wij met u doornemen om een plaatje te maken wat bij u past. 


Wij kunnen u adviseren om uw testament te optimaliseren of op te laten stellen. Daarnaast kunnen wij schenkingsplannen voor u opstellen maar wij kunnen simpelweg ook voor u in kaart brengen wat u op dit moment heeft aan inkomen en vermogen en dit ook te bepalen als u bijvoorbeeld met pensioen gaat of komt te overlijden.  


Wat wij niet doen is bemiddelen in verzekeringsproducten en/of oudedagsproducten zoals lijfrente- en bankspaarproducten. Ook stellen wij geen testamenten voor u op of notariële schenkingsakten. Wel kunnen wij u doorverwijzen binnen ons netwerk of met uw eigen adviseur overleggen om tot een optimaal advies te komen.